hits

MAGEN MIN FØR OG ETTER FØDSELEN!

  • 12.01.2018 kl. 08:15

"Jeg gleder meg til å få tilbake kroppen min" er en setning jeg ofte har hørt at gravide sier og jeg har også brukt den setningen mange ganger. For meg har det betydd to ting, det har betydd at jeg gleder meg til å få kroppen min tilbake for meg selv igjen og at jeg gleder meg til å få den noenlunde "veltrente" kroppen min tilbake. Men skjer faktisk dette? Er ikke kroppen like mye min når jeg får dele den med en liten versjon av meg og skape et helt nytt liv?

 

Før jeg ble gravid har jeg alltid sagt til meg selv og til alle andre at når jeg blir gravid skal jeg fråtse og spise akkurat det jeg vil, for da kommer jeg til å få stor mage uansett.. Ikke særlig gjennomtenkt å si spør du meg i dag. For da jeg ble gravid var det helt andre ting som betydde noe, å spise sunt og godt for at barnet mitt skulle få god næring fra meg gjennom navlestrengen, og magen min kom til å bli stor uansett, ja, men hva skjer med "fråtse" magen etter fødselen, vil "food babyen" også forsvinne da?
 


Under hele svangerskapet spiste jeg sunt og jeg gikk i fjellet og trente nesten helt frem til fødselen, jeg var kjempe heldig og hadde et veldig "knirkefritt" svangerskap, kanskje det var fordi jeg var i god form før jeg ble gravid og fordi jeg var opptatt av helsen min og aktivitetsnivået mitt under hele svangerskapet?

Etter den lille prinsessen var født, var det ikke slik at magen min ble helt borte med en gang, jeg hadde en god, liten "gravidmage" en god stund etterpå, dette er fordi at livmoren ikke har trukket seg helt sammen enda, så dagene etter fødselen hadde jeg såkalte "etterrier" der har i oppgave å trekke livmoren tilbake igjen til normalen. Kiloene som forsvinner umiddelbart etter fødselen varierer fra rundt 7 - 15 kilo avhengig av hvor stor babyen din er. Da forsvinner den lille babyen fra kiloene dine, morkaken, ekstra vann og blod i kroppen, resten av jobben er opp til deg. 

Med det samme Emilie var født var jeg veldig klar for å begynne å trene igjen og allerede da jeg var på Storken, kvinneklinikken i Bergen hadde jeg ikke nok ro i rumpen til å sitte i ro i de tre dagene jeg var der. Jeg var ute i gangen å gikk i trappene og jeg var ute å gikk litt utenfor. Jeg var så glad for å endelig kunne bevege meg ordentlig igjen og jeg var til og med så klar for å trene magemuskulaturen igjen at jeg startet med bekkenbunnsøvelser og mageøvelser allerede på sykehuset, jeg vet at det kanskje høres litt ekstremt ut, men det er vel kanskje fordi at jeg er det?

 

Etterhvert som dagene gikk etter fødselen forandret disse "trenings tankene" mine seg, jeg begynte å revurdere mine tanker om «å få tilbake kroppen min» og tenkte at med sånne tanker betyr det på et vis at jeg ikke anerkjenner kroppen min som den naturlig ser ut etter en graviditet og fødsel, at den kroppen skal vekk og at nå skal mitt "egentlige" utseendet frem. Som om gravidkroppen min ikke var like mye verdt eller var like fin, men hvor sannheten var at da jeg var gravid hadde jeg verdens fineste og sterkeste kropp som klarte å bære frem barnet mitt helt til fødselen, kroppen min som var så sterk at den klarte å gi meg barnet mitt, den største gaven i verden, tusen takk til flinke, fine og sterke gravidkroppen min. 


Nå er det snart 7 måneder siden fødselen og jeg har aldri vært mer fornøyd med kroppen min, jeg har heller nesten ikke tenkt på vektnedgang, eller stresset med å bli veltrent igjen og selvom så er jeg nå nesten tilbake hvor jeg var før jeg ble gravid. Jeg har bare tenkt på lille Emilie og på at hun skal ha det bra, jeg har båret masse på henne(noe som er ganske god styrketrening)Jeg har tenkt på kostholdet mitt og spist mye god mat for at Emilie skulle få god næring gjennom morsmelken og jeg har gått lange turer og løpt med henne i vognen, dette har ført til en naturlig vektnedgang.

 

Nå i 2018 har jeg for alvor begynt å trene igjen, det er ikke fordi jeg er misfornøyd med kroppen min, men fordi at jeg vil komme tilbake i god løpsform slik at jeg på sikt kan melde meg på løpskonkurranser igjen og fordi jeg vil være et sterkt, sunt og friskt forbilde for mine barn!

 

 

Om dere har noen spørsmål omkring dette så kan dere bare stille meg spørsmål! 

Ha en strålende fin dag alle sammen ♥

 

 

 

 

- Ina <3

 

#fit #gravid #mamma #kropp #mage #tanker #hverdag #trening #vektnedgang #baby #foto #helse #trening 

Blogglisten

10 Kommentarer

Anne Louise Unhjem

12.01.2018 kl. 10:04
SÅ FLOTT. Wow, virkelig inspirasjon. Nå vet jeg hvem jeg skal spørre når tiden min er kommet :-)

inahadland

12.01.2018 kl. 10:11
Anne Louise Unhjem: Tusen takk for det :) Bare å spørre ja :) Ha en strålende fin dag videre <3 og god helg!!

Desirée

13.01.2018 kl. 18:14
Du er så flott! <3

inahadland

14.01.2018 kl. 11:34
Desirée: Takk min fine venninne! Du er helt nydelig flott du også <3

theaolaves1

14.01.2018 kl. 16:00
så flink du har vært :D

inahadland

14.01.2018 kl. 17:39
theaolaves1: tusen takk :-) det at utrolig fint sagt

14.01.2018 kl. 19:30
Jeg måtte ta keisersnitt og har hengemage 6 mnd etter. Noe tips til det?

inahadland

14.01.2018 kl. 22:07
Anonym:hei fine deg :) kjekt at du deler med meg:) jeg ville først og fremst satset på å være mer aktiv i hverdagen, går av bussen et stopp tidligere enn du trenger, går til butikken istedenfor å kjøre, osv. I tillegg ville jeg også satset på å gå turer med barnevognen, gjerne i oppoverbakke om du har det i nærheten for ekstra styrke:) ellers anbefaler jeg deg å gjøre bekkenbunnsøvelser og gjøre styrkeøvelser sammen med barnet ditt, noe som er både effektivt og veldig kjekt for både deg og barnet ditt, det har jeg skrevet mer om her: http://inahadland.blogg.no/1515425944_trening_sammen_med_babyen_din.html

Kostholdet er også en veldig viktig faktor her, bytt ut fine brød og pasta produkter med grove korn produkter og masse grønnsaker og proteiner :) masse lykke til! Ha en kjempe fin kveld videre og en fin uke <3 Kjekt at du følger meg!

Linda Kristin Lie

15.01.2018 kl. 02:19
Så flott du er, med og uten gravidmage<3 så flink du har vært, og så flott å høre at du vil være et friskt, sunt og sterkt forbilde for barna dine!<3

inahadland

15.01.2018 kl. 07:27
Linda Kristin Lie: Tusen takk Linda :) <3 Utrolig fint sag, nå ble jeg rørt<3 Ha en fantastisk uke!

Skriv en ny kommentar

inahadland

Ina Marie Hadland heter jeg, og med mine 25 år begynner vel også jeg snart å bli voksen. Har to fantastiske jenter, en stedatter på 9 år og en liten jente født i juni i år. Jeg er samboer med bedriftseier og businesspartner som jeg velger å kalle for "D", og vi har vært sammen siden vinteren 2012. Jeg har deltatt på ulike konkurranser innenfor halv og helmaraton, men etter fødsel har det ikke vært så lett å finne motivasjon og ikke minst tid til å få tilbake treningsgleden så formen er ikke helt som jeg ønsker. Jeg har derfor opprettet denne bloggen til meg selv først og fremst for å bruke denne som en slags treningsdagbok og «pressmiddel» og motivasjon til meg selv. 2018 er snart rundt hjørnet, og jeg har store planer om å utfordre meg selv på mange plan. Mer konkurranser, utdanne meg innenfor Business/selvutvikling og trening/kosthold, inspirere andre og være den beste utgaven av meg selv! - Ina

Norske blogger Blogglisten

Søk i bloggen

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no