MAGEN MIN FØR OG ETTER FØDSELEN!

“Jeg gleder meg til å få tilbake kroppen min” er en setning jeg ofte har hørt at gravide sier og jeg har også brukt den setningen mange ganger. For meg har det betydd to ting, det har betydd at jeg gleder meg til å få kroppen min tilbake for meg selv igjen og at jeg gleder meg til å få den noenlunde “veltrente” kroppen min tilbake. Men skjer faktisk dette? Er ikke kroppen like mye min når jeg får dele den med en liten versjon av meg og skape et helt nytt liv?

 

Før jeg ble gravid har jeg alltid sagt til meg selv og til alle andre at når jeg blir gravid skal jeg fråtse og spise akkurat det jeg vil, for da kommer jeg til å få stor mage uansett.. Ikke særlig gjennomtenkt å si spør du meg i dag. For da jeg ble gravid var det helt andre ting som betydde noe, å spise sunt og godt for at barnet mitt skulle få god næring fra meg gjennom navlestrengen, og magen min kom til å bli stor uansett, ja, men hva skjer med “fråtse” magen etter fødselen, vil “food babyen” også forsvinne da?
 


Under hele svangerskapet spiste jeg sunt og jeg gikk i fjellet og trente nesten helt frem til fødselen, jeg var kjempe heldig og hadde et veldig “knirkefritt” svangerskap, kanskje det var fordi jeg var i god form før jeg ble gravid og fordi jeg var opptatt av helsen min og aktivitetsnivået mitt under hele svangerskapet?

Etter den lille prinsessen var født, var det ikke slik at magen min ble helt borte med en gang, jeg hadde en god, liten “gravidmage” en god stund etterpå, dette er fordi at livmoren ikke har trukket seg helt sammen enda, så dagene etter fødselen hadde jeg såkalte “etterrier” der har i oppgave å trekke livmoren tilbake igjen til normalen. Kiloene som forsvinner umiddelbart etter fødselen varierer fra rundt 7 – 15 kilo avhengig av hvor stor babyen din er. Da forsvinner den lille babyen fra kiloene dine, morkaken, ekstra vann og blod i kroppen, resten av jobben er opp til deg. 

Med det samme Emilie var født var jeg veldig klar for å begynne å trene igjen og allerede da jeg var på Storken, kvinneklinikken i Bergen hadde jeg ikke nok ro i rumpen til å sitte i ro i de tre dagene jeg var der. Jeg var ute i gangen å gikk i trappene og jeg var ute å gikk litt utenfor. Jeg var så glad for å endelig kunne bevege meg ordentlig igjen og jeg var til og med så klar for å trene magemuskulaturen igjen at jeg startet med bekkenbunnsøvelser og mageøvelser allerede på sykehuset, jeg vet at det kanskje høres litt ekstremt ut, men det er vel kanskje fordi at jeg er det?

 

Etterhvert som dagene gikk etter fødselen forandret disse “trenings tankene” mine seg, jeg begynte å revurdere mine tanker om «å få tilbake kroppen min» og tenkte at med sånne tanker betyr det på et vis at jeg ikke anerkjenner kroppen min som den naturlig ser ut etter en graviditet og fødsel, at den kroppen skal vekk og at nå skal mitt “egentlige” utseendet frem. Som om gravidkroppen min ikke var like mye verdt eller var like fin, men hvor sannheten var at da jeg var gravid hadde jeg verdens fineste og sterkeste kropp som klarte å bære frem barnet mitt helt til fødselen, kroppen min som var så sterk at den klarte å gi meg barnet mitt, den største gaven i verden, tusen takk til flinke, fine og sterke gravidkroppen min. 


Nå er det snart 7 måneder siden fødselen og jeg har aldri vært mer fornøyd med kroppen min, jeg har heller nesten ikke tenkt på vektnedgang, eller stresset med å bli veltrent igjen og selvom så er jeg nå nesten tilbake hvor jeg var før jeg ble gravid. Jeg har bare tenkt på lille Emilie og på at hun skal ha det bra, jeg har båret masse på henne(noe som er ganske god styrketrening)Jeg har tenkt på kostholdet mitt og spist mye god mat for at Emilie skulle få god næring gjennom morsmelken og jeg har gått lange turer og løpt med henne i vognen, dette har ført til en naturlig vektnedgang.

 

Nå i 2018 har jeg for alvor begynt å trene igjen, det er ikke fordi jeg er misfornøyd med kroppen min, men fordi at jeg vil komme tilbake i god løpsform slik at jeg på sikt kan melde meg på løpskonkurranser igjen og fordi jeg vil være et sterkt, sunt og friskt forbilde for mine barn!

 

 

Om dere har noen spørsmål omkring dette så kan dere bare stille meg spørsmål! 

Ha en strålende fin dag alle sammen ♥

 

 

 

 

– Ina <3

 

#fit #gravid #mamma #kropp #mage #tanker #hverdag #trening #vektnedgang #baby #foto #helse #trening 

Blogglisten

Siste innlegg